fbpx

Olej z pestek malin, 30 ml. – ONAON

20,22 

Brak w magazynie

 Olej z nasion malin stosuje się głównie w codziennej pielęgnacji skóry i paznokci, lecz można również używać na końcówki włosów wysokoporowatych i średnioporowatych, czyli puszących się i kręconych.
Olej z pestek malin przeznaczony jest do cery suchej, dojrzałej i trądzikowej ponieważ nie zatyka porów, posiada właściwości antybakteryjne, nie dopuszcza do powstawania zaskórników. Jest olejem suchym, szybko się wchłania, doskonale nawilża, wspomaga proces tworzenia elastyny i kolagenu głównie dzięki dużej koncentracji witamin E i A. Olej z pestek malin jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym, nie pozostawia uczucia tłustości, skóra pozostaje aksamitna, dzięki temu jest to olejek idealny pod makijaż.
Olej nalewany jest do ciemnych butelek farmaceutycznych, które zapewniają doskonałą ochronę przed światłem, nie narażając oleju na utracenie swoich właściwości.

Sposób użycia: Nanieść kilka kropel oleju na skórę i delikatnie wmasować. Jeżeli olej dostanie się do oczu należy je przemyć dużą ilością wody. Przechowywać w miejscu chłodnym, suchym i zaciemnionym, pod wpływem niskiej temperatury olej może tężeć i mętnieć. Jest to proces naturalny i w pełni odwracalny.

Uwaga: Olej nie pachnie malinami 🙂 posiada nasienny aromat, który szybko się utlenia.

Skład: 100% Olej z pestek malin tłoczony na zimno.

Ingredients(INCI): Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil.

Kraj pochodzenia: Polska.

Pojemność: 30ml.

 

ECONA – sklep ekologiczny Częstochowa – kosmetyki naturalne